Iversen jäi kõrvale nii meeste 15 + 15 km suusavahetusega sõidust kui ka reedesest 15 km klassikadistantsist. Reedese võistluse järel kritiseeris ta Norra meedia vahendusel teravalt olukorda.

"Mitte see, et mind ei valitud [meeskonda], pole nii hirmutav, vaid see, kuidas seda käsitleti, on olnud üsna hirmutav ja sellega on raske toime tulla. Tundub nagu oleks mulle noaga selga löödud," ütles Iversen Norra meediale.

Iversen kinnitas, et talle oli eelnevalt lubatud kohta reedeses võistluses. "Tunnen end olulise ja hea meeskonnamängijana. Nii rajal kui ka väljaspool seda. Ma ei suuda mõista, mida olen pidanud viimase 24 tunni jooksul kogema," lisas Iversen.

Norra murdmaakoondise juht Espen Bjervig ütles, et kohtus koondisevaliku asjus nii distantsikoondise treeneri Eirik Myhr Nossumi kui ka sprindikoondise treeneri Arild Monseniga. "Ma ei kommenteeri sisemisi asju ja räägin selle Emiliga läbi, sest see kõik [suusataja kriitika] tundub mulle ebaselge," ütles Bjervig.

Pühapäevase teatesõidu järel avaldas Iversen Iltalehti vahendusel kahetsust, et ta siseprobleemid avalikuks tõi. "Vabandan selle eest. Viimased päevad on olnud keerulised ning ma ei tahaks neid korrata," tõdes ta. "Samas, jään enda sõnadele kindlaks. Kahju, kui keegi on pettunud selles. Mis juhtus, on minu jaoks oluline. Seda on vaja selgitada."

Iversen lisas, et koondisekaaslastega saab ta endiselt hästi läbi. Kui küsiti Bjervigi kohta, muutus ta juba tõsisemaks. "Vaatame, mis edasi saab. Ma ei taha lisada midagi sellele, mida olen juba öelnud."

Neljakordne maailmameister ei soovinud avaldada, kes talle antud lubadust rikkus. Ühtlasi tunnistas ta, et kahtleb, kas tahab järgmisel hooajal enam Norra koondises jätkata. "Didrik Tönseth (Pyeongchangis võitis Norra koondisega teatesõidus kulla - K.R.) treenib individuaalselt, võib-olla võtan temaga ühendust."

Meeste murdmaasuusakoondise treener Eirik Nossum ei soovinud olukorda pikemalt kommenteerida. "Tegeleme sellega tiimisiseselt," sõnas ta.