Sildaru kogus avavoorus 80,86 punkti, mis andis talle Killi (81,48 p) järel teise koha. Teises voorus parandasid mõlemad sportlased oma seisu, aga peale jäi Sildaru, kes kogus 86,15 silma konkurendi 86,00 vastu.

Nemad olidki ainsad, kes kvalifikatsioonis 80 punkti piirist jagu said. Kodupubliku lemmik ja üks pargisõidu favoriite, Hiinat esindav Eileen Gu oli 79,38 punktiga kolmas. Esikolmikule järgnesid ameeriklanna Maggie Voisin (72,78), venelanna Anastassia Tatalina (72,03) ja britt Kirsty Muir (70,11).

Teatud raskustes oli eeldatavate favoriitide sekka kuuluv prantslanna Tess Ledeux, kes pääses finaali üheksandana (68,13). Finaalist jäi sootuks välja aga Pyeongchangis samal alal triumfeerinud Sarah Höfflin. Šveitslanna laeks jäi 48,96 punkti ja 20. koht.

Pargisõidu finaal algab meie aja järgi teisipäeva varahommikul kell 3.30.

ENNE VÕISTLUST:

Teatavasti pidi kvalifikatsioon toimuma juba pühapäeva varahommikul, aga tiheda lumesaju, tuule ja halva nähtavuse tõttu lükkasid korraldajad kvalifikatsiooni 24 tunni jagu edasi. Ühtlasi tähendas see, et finaal algab esmaspäeva asemel hoopis teisipäeval kell 3.30 hommikul.

Kvalifikatsioonis osaleb 27 sportlast, kellest finaali pääseb 12. Kõigil võistlejatel on kaks katset, arvesse läheb parem tulemus.

Lisaks Sildarule loetakse pargisõidu suurimate favoriitide sekka olümpia Big Airi hüpetes esimese ja teise koha jaganud Eileen Gu-d (Hiina) ja Tess Ledeux'd (Prantsusmaa). Sildaru piirdus Big Airis 17. kohaga.

Sildaru on sellel hooajal võitnud mõlemad pargisõidu MK-etapid, kus ta osalenud on. Jaanuaris edestas ta USA-s Mammothis peetud etapil vahetus konkurentsis Gu-d, novembris peetud Stubai MK-etapil Hiina esindaja kerge vigastuse tõttu ei osalenud.