Esimesest setti alustas Kontaveit teravamalt ning asus servimurde toel kohtumist ka 5:2 juhtima. Pärast seda tabas eestlannat aga tõsine mõõn. Sakkaril õnnestus võita koguni viis geimi järjest ning kohtumise avasett 7:5 lukku lüüa.

"Mängisin alguses väga hästi, aga Maria jätkas võitlemist ning sundis mind kiirustama. Sellepärast ka esimese seti kaotasin," rääkis Kontaveit.

Eestlanna oli raskustes ka teise seti alguses ja Sakkari suutis ennast 3:1 ette rebida. Ometi õnnestus Kontaveitil keerulisest olukorrast välja tulla. "Ta servis väga hästi ning kuigi mul olid mõned võimalused, siis paraku ei õnnestunud neid realiseerida. Üritasin lihtsalt mängus püsida ja mõtlesin, et kui ta tahab võita, siis peab ise pallid maha lööma."

Otsustavas setis leidis Kontaveit ennast ühtäkki 2:5 kaotusseisust ja pidi taas kurja vaeva nägema: "Üritasin keskenduda asjadele, mida saan ise paremini teha, mitte mängu seisule. Ma lihtsalt vihkan kaotamist. Mõtlesin, et annan endast parima ja kui see pole piisav, siis olen Maria üle õnnelik," avaldas Kontaveit oma edu saladuse.

Viis viimast geimi võitnud Kontaveit krooniti karjääris juba kuuendat korda WTA turniiri tšempioniks. Sakkari pidi aga teist finaali järjest hea sõbranna paremust tunnistama.

"Me tunneme teineteist juba pikka aega. Elu ei keerle ainult tennise ümber ning seetõttu on tähtis ka hea inimene olla. Meil pole vahet, kes meist kahest võidab, sõpradeks jääme ikka," kinnitas Kontaveit, et omavahelised lahingut sõprust kuidagi ei mõjuta.

Tuleval nädalal algava Dubai turniiri kavatseb ta aga vahele jätta. "Ma arvan, et pärast nii mitut rasket mängu ja keerulist finaali pole Dubaisse mängima minema mõistlik. Mu keha vajab paaripäevast puhkust ning loodetavasti olen Dohas jälle heas vormis."