Sõitu alustas esikohalt Johannes Thingnes Bö, kes lasi avatiirus puhtalt ja kasvatas eduseisu Fillon Maillet' ees 41 sekundi peale. Teises tiirus lasi Bö kaks märki mööda, kuid ta suutis prantslase ees siiski liidriks jääda. Püstitiirudes tabas norralast aga krahh. Ta tegi kahe viimase tiiruga viis eksimust (kokku seitse) ning pidi leppima lõpuks viienda kohaga (+2.13,7).

Kõik tiirud puhaste paberitega läbinud Fillon Maillet edestas Bö' vanemat venda, ühe eksimuse teinud Tarjei Bö'd 28,6 sekundiga. Pronksi võitis venelane Eduard Latõpov, kes kaotas ühe trahvi juures 35,3 sekundiga võitjale. Esimesena jäi medalita peale võitja ainsana eksimatult lasknud Lukas Hofer (+51,1).

Fillon Maillet tegi ühtlasi ajalugu, kui temast sai esimene prantslane, kes ühelt taliolümpialt neli medalit võitnud. Ta võitis kulla ka 20 km individuaaldistantsil. Lisaks on tal hõbemedalid 10 km sprindist ja segateatesõidust.

51. kohalt alustanud Raido Ränkel sai kuue trahviringiga 47. koha. 50. positsioonilt startinud Rene Zahkna läbis kaks esimest tiiru puhaste paberitega ning kerkis 32. kohale. Viimase kahe tiiruga tuli aga kolm trahvi juurde, mis kukutasid ta tagasi 50. kohale (+7.46,5).

Laskesuusatajatel on homme puhkepäev. Teisipäeval on kavas meeste teatesõit, kolmapäeval naiste teatevõistlus.