Liidrina alustanud Röiseland juhtis sõitu algusest lõpuni. Nelja tiiru peale ühe vaid ühe eksimuse teinud norralanna edu rootslanna Elvira Öbergi ees oli üks minut ja 36,5 sekundit. Vahe oleks võinud olla ka suurem, kuid finišis sai Röiseland juba rõõmsalt fännidele lehvitada ja rahulikult lõpuni tulla.

Pronksi pälvis norralanna Tiril Eckhoff, kes tõusis võimsa viimase kilomeetriga viiendalt kohalt kolmandaks. Veel kilomeeter enne lõppu hoidis kindlast pronksist kinni tema kaasmaalane Ingrid Landmark Tandrevold, kuid mõnisada meetrit enne finišit kustus norralanna täielikult ning ta jõudis lõppu 14. kohal. Tandrevoldi turgutasid finišis juba meedikud.

Eestlannadest oli parim Susan Külm, kes sai kolme trahvi juures 45. koha (+6.10,4). Viis trahvi lasknud Regina Oja lõpetas 50. kohal (+6.27,6,). 33. kohalt alustanud Tuuli Tomingas tegi sõidule hea alguse, lastes avatiirus puhtalt ning kerkides 27. kohale. Kolme järgmise tiiruga pidi ta käima aga seitsmel trahviringil ning leppis 49. kohaga (+6.25,3). Nimekirja kuulus ka Johanna Talihärm, kuid tund enne võistlust saabus teade, et eestlanna täna starti ei tule, sest ei tunne end hästi. Talihärm loodab hoida end kolmapäevaseks teatesõiduks.

Võitja Röiseland on olnud aga Pekingi olümpia üks suurimaid staare. Norralanna arvel on Pekingis juba kolm kulda ning üks pronks.

TOP15: