Esimesest setti alustas Kontaveit teravamalt ning asus servimurde toel kohtumist 5:2 juhtima. Pärast seda tabas eestlannat aga tõsine mõõn. Sakkaril õnnestus võita koguni viis geimi järjest ja nii ka kohtumise avasett 7:5 lukku lüüa.

Kontaveit oli raskustes ka teise seti alguses ja Sakkari suutis ennast murde toel 3:1 ette rebida Seejärel võttis Eesti esitennisist ennast aga vapralt kokku ning pööras kaotusseisu 4:3 eduseisuks. Järgmistes geimides enam rohkem murdeid ei nähtud ja seti saatus tuli otsustada kiires lõppmängus, mille Kontaveit 7:4 võitis.

Otsustavas setis õnnestus Sakkaril taaskord esimesena murda ning Kontaveit leidis ennast ühtäkki lausa 5:2 kaotusseisust. Sarnaselt esimesele setile ei olnud aga ka sel korral veenev eduseis setivõiduks piisav. Kontaveit võitis viis järjestikust geimi ja krooniti karjääris juba kuuendat korda WTA turniiri tšempioniks.

Enne kohtumist:

Matš algab kõige varem kell 15.30, aga võib ka viibida, kui kell 13 algav naiste paarismängu finaal selleks ajaks lõppenud ei ole.

Kontaveit ja Sakkari lähevad vastamisi juba 13. korda. Viimati kohtuti eelmise aasta WTA aastalõputurniiri poolfinaalis, kus eestlanna sai 6:1, 3:6, 6:3 võidu. Sellele eelnes kohtumine Ostrava turniiri finaalis, mille Kontaveit võitis 6:2, 7:5. Sakkari sai viimati Kontaveidi vastu võidurõõmu maitsta Tokyo olümpia avaringis numbritega 7:5, 6:2.

Sakkarile on see karjääri neljas WTA finaal. Võitjaks on ta tulnud vaid korra, 2019. aastal Marokos Rabatis, kui alistas finaalis inglanna Johanna Konta.