Viimasel kolmel suurvõistlusel (PyeongChangi olümpia 2018, Seefeldi MM 2019, Oberstdorfi MM 2021) jäid Norra ja Venemaa heitluses peale norralased. Igal korral oli vahe vähemalt üheksa sekundit, ent Pekingis korraldasid venelased täieliku jõudemonstratsiooni.

Venemaa olümpiakomitee viimast vahetust sõitnud Sergei Ustjugov tõi omad finišisse ajaga 1:54.50,7. Lisaks talle kuulusid tiimi Aleksei Tšervotkin, Aleksandr Bolšunov ja Deniss Spitsov.

Norra (Emil Iversen, Paal Golberg, Hans Christer Holund ja Johannes Hösflot Kläbo) lõpetas teisena, kaotust Venemaale oli 1.07,2. Pronksmedali võitis Prantsusmaa (Richard Jouve, Hugo Lapalus, Clement Parisse, Maurice Manificat) kaotusega 1.16,4.

15 koondise seas tuli starti ka Eesti, aga finišisse ei jõutud. Marko Kilp kaotas esimese vahetusega ligi neli minutit, Alvar Johannes Alevi sõidu järel oli allajäämine Venemaale 6.15 ning Martin Himma sai oma vahetuse viimasel kilomeetril Ustjugovilt ringiga sisse. Eesti ankrumees Henri Roos seega rajale minna ei saanud.