Esmalt pidi kvalifikatsioon algama Eesti aja järgi kell 4, siis lükati see kahe tunni võrra edasi. Et tingimuste paranemiseks lootust polnud, otsustati tänaseks sportlased puhkama lasta. Uue ajakava järgi peetakse kvalifikatsioon esmaspäeval Eesti aja järgi kell 4 ja finaal teisipäeval kell 3.30.

Nende päevade hommikuteks lubab ilmaennustus selget, aga väga külma ilma - kraadiklaas näitab umbes 20 miinuskraadi.

Kvalifikatsioonis osaleb 27 sportlast, kellest finaali pääseb 12. Kõigil võistlejatel on kaks katset, arvesse läheb parem tulemus.

Lisaks Sildarule loetakse pargisõidu suurimate favoriitide sekka olümpia Big Airi hüpetes esimese ja teise koha jaganud Eileen Gu-d (Hiina) ja Tess Ledeux'd (Prantsusmaa). Sildaru piirdus Big Airis 17. kohaga.

Sildaru on sellel hooajal võitnud mõlemad pargisõidu MK-etapid, kus ta osalenud on. Jaanuaris edestas ta USA-s Mammothis peetud etapil vahetus konkurentsis Gu-d, novembris peetud Stubai MK-etapil Hiina esindaja kerge vigastuse tõttu ei osalenud.

Pargisõidu edasilükkamine pole Sildaru jaoks hea uudis. Neljapäeval teeb ta kaasa rennisõidu kvalifikatsioonis ja selle ala treeningud lgavad juba esmaspäeval. Seega jääb Sildarul pargisõidus finaali pääsemise korral vahele kaks rennisõidu treeningut.