„Olen tema sõiduga rahul. Kui tulemust vaadata, siis võib ju öelda, et ei saaks ju rahul olla, kuid ta ei ole kaks kuud 500 m distantsi sõitnud. Selle distantsi kiireks sõitmiseks on vaja seda aga tihedamini sõita. Eriti olukorras, kus Marten ei ole tegelikult naturaalne 500 m sõitja,” sõnas ten Hove

„Oleme väga rahul, et kahe kuu pikkuse pausi järel suutis ta 500 m distantsil teha hea esituse,” lisas hollandlane.

Ten Hove’i sõnul kartis ta enne võistlust, et eestlane võib 30 osaleja seas ka viimaseks jääda. „Olin mures, et on väike võimalus, et ta võib viimaseks jääda. Me ei tahtnud niimoodi olümpiat alustada. Esimese nelja paari järel olin kindel, et viimaseks ta ei jää,” sõnas hollandlane. „Tema esimesed 20 m ei olnud head. Seejärel sain aru, et tuleb korralik sõit.”

Liivi põhidistants olümpial on 1000 m. Sel alal oli ta mullusel MM-il viies ning tänavusel hooajal on ta MK-sarjas saanud korra viienda ja korra kuuenda koha.

„Ta on heas füüsilises seisus. Tema 100 m aeg oli täna hea. Kui on start on aeglane, siis tema 100 m aeg on üle kümne sekundi. 9,8 näitab, et ta on heas vormis. Just 1000 m distantsi silmas pidades,” sõnas ten Hove. „Olümpia on selline võistlus, kus võib kõike juhtuda. Kõik on piiri peal. Ta võib teha elu sõidu, kuid samas või ta ka kümnes olla. Loodetavasti teeb ta oma selle hooaja parima sõidu. Saame näha, mis juhtub.”