Hiinas on alates 2014. aastast blokeeritud ligipääs sellistele globaalsetele sotsiaalmeediasaitidele nagu Twitter, Facebook ja WhatsApp. Hiina keelustas nimetatud platvormid pärast Hong Kongis toimunud proteste, millega kümned tuhanded inimesed nõudsid demokraatlikke vabu valimisi.

Pekingi olümpial Big Air hüpetes kuldmedali võitnud Gu oli teinud Hiinas ühe Instagrami postituse, mille peale temalt kommentaarides küsiti: "Miks sina saad Instagrami kasutada, aga miljonid teised Hiina inimesed mitte?"

Gu vastas: "Igaüks võib endale VPN-i alla laadida, see on App Store'is tasuta saadaval," ütles Gu, viidates programmile, mille abil saab mööda hiilida erinevate riikide veebipiirangutest ning enda arvuti sisuliselt ükskõik millisesse maailma riiki positsioneerida.

Päris nii lihtne selle kasutamine siiski hiinlaste jaoks ei ole. Hiina on viimastel aastatel mitmed VPN-i teenused blokeerinud. "Ma ei ole "igaüks". Minu jaoks on VPN-i kasutamine illegaalne," kirjutas üks Insagrami kasutajatest Gule.