Ostapenko alustas kohtumist paremini, minnes kiirelt 3:0 juhtima. Seejärel sai aga Kontaveit mängu käima, võites omakorda kuus geimi järjest ning seega avaseti 6:3.

Teist setti jätkas Kontaveit edukalt, minnes 2:0 ette. Ostapenko suutis välja võidelda 3:3 viigi. Seis kulges võrdselt seisuni 4:4. Seejärel hoidis Kontaveit oma servi ning murdis kohe vastase pallingugeimi.

Kohtumine kestis kokku üks tund ja 11 minutit.

Finaalis ootab Kontaveiti ees kreeklanna Maria Sakkari. Maailma seitsmes number sai maratonmängus rumeenlannast Irina Begust (WTA 56.) jagu 6:4, 6:7 (4), 6:4. Mäng kestis kokku kolm tundi ja seitse minutit.

ENNE MÄNGU:

Vastased tunnevad teineteist hästi, nad konkureerisid juba noorteklassides. WTA-turniiridel on Kontaveit ja Ostapenko kohtunud kolmel korral ning Kontaveit on võitnud kaks mängu. Viimati jäi peale Ostapenko, see juhtus 2021. aasta juunis Eastbourne'i turniiril.

"Jah, viimati kaotasin, et aga siis oli mu meelestatus üsna negatiivne. Nüüd olen kindlasti kõvaks võitluseks valmis. Olen tema mänge vaadanud ja ta on praegu väga hea," kiitis Kontaveit vastast.

Et Peterburi turniir on Kontaveiti jaoks tänu võitudele üsna pikaks läinud, on tema edasine kalender lahtine. Eestlanna on üles antud 14. veebruaril algavaks Dubai turniiriks, aga seal osalemine pole kindel.

"Ma ei ole ennast sealt veel maha võtnud. Otsustan pärast Peterburi turniiri lõppu," ütles ta.

Teises poolfinaalis kohtuvad kreeklanna Maria Sakkari (WTA 7.) ja rumeenlanna Irina Begu (WTA 56.).