Täna algusest peale juhtinud Niskanen alistas venelase Aleksandr Bolšunovi koguni 23,2 sekundiga, kuigi võistluse eel eeldati väga pingelist duelli.

"Täna oli hea päev. Võistlusolud olid minu jaoks sobivad ja tunnen, et olen nendeks sõitudeks saavutanud elu parima vormi," sõnas Niskanen Yle-le antud intervjuus.

"Kaks aastat tagasi ei olnud ma veel päris kullamängus ja see andis sellise nälja, et tahan järgmisel olümpial olla oma elu parimas vormis. Olen selle nimel kaks aastat tööd teinud," tunnistas soomlane. Ta vihjas 2019. aasta MMile, kus sai 15 km klassikas pronksmedali.

Kui 30 km suusavahetusega sõidus suutis Niskanen klassikadistantsil koos Bolšunoviga teistel eest sõita, kuid vabatehnikas langes kolmandaks, siis täna oli puhas ühemeheshow.

"Eelmisel võistlusel tegin klassikas oma ära, kuid vabastiilis sõideti hullumeelse tempoga. Bolšunov suutis korraks minu pähe kolida, kuid täna kolis ta sealt välja," lisas 30-aastane soomlane.

Niskanen on nüüd suutnud kulla võita kolmel olümpial järjest. 2014. aastal Sotšis võitis ta esikoha sprinditeates (koos Sami Jauhojärviga) ja 2018. aastal Pyeongchangis klassikamaratonis.