Mäletatavasti oli Lewis Hamilton (Mercedes) hooaja viimast etappi Abu Dhabis kindlalt juhtimas ning sellega kaheksandat MM-tiitlit kindlustamas. Viimaste ringide eel toodi aga Nicholas Latifi (Williams) avarii tõttu rajale turvaauto, mille järel tegi Masi mitu vastuolulist otsust, mis mängisid trumbid kätte Max Verstappenile (Red Bull). Hollandlane suutiski viimase ringiga britist mööduda ning esmakordselt maailmameistriks tulla.

Aston Martini uue võistlusmasina tutvustamisüritusel Sky Sportsile intervjuu andnud Vetteli sõnul on vale ainult Masi't süüdistada. "Kahju, et kõik ühele mehele keskenduvad. Ta oli toona ilmselt väga keerulises positsioonis," sõnas sakslane. "Peaksime rohkem keskenduma sellele, et reeglid teha paremaks ja selgemaks. See on kõigile parem. Masi proovis anda endast parimat."

Rahvusvaheline autoliit (FIA) algatas hooaja järel uurimise Abu Dhabi GP lõpplahenduse osas. Uurimisega loodetakse välja selgitada, kas võistlusdirektor läks viimastel ringidel reeglitega vastuollu või mitte.

Kas Masi saab ametis jätkata, pole veel selgunud. Rahvusvahelises meedias levivate spekulatsioonide kohaselt on tõenäoline, et austraallase ametiaeg kuningliku vormelisarja võistlusdirektorni saab läbi.

Vettel loodab, et nii ei lähe. "Loomulikult pole kõige lihtsam olla kohtuniku või Michaeli saabastes. Ta on teinud suurepärast tööd, eriti arvestades, et ta asus tööle Charlie Whitingu (endine võistlusdirektor) asemelt, kes ootamatult suri," meenutas Vettel. "Viimase sõidu ümber on palju vastuolu, aga seda ei tohiks olla, sest suures plaanis on ta teinud väga korraliku tööd."