Arsenal teatas detsembri keskpaigas, et ründajalt on distsiplinaarreeglite rikkumise eest kaptenipael ära võetud. Klubi ei avalikustanud Gaboni koondislase rikkumist, aga pressiteatest võis välja lugeda, et tegu polnud ühekordse juhtumiga. "Pärast viimast distsiplinaarrikkumist, mis leidis aset möödunud nädalal, ei kanna Aubameyang enam kaptenipaela," seisis klubi poolt 14. detsembril avaldatud pressiteates.

1. veebruaril otsustasid Arsenal ja Aubameyang lepingu enneaegselt lõpetada. Nii sai ründaja liituda FC Barcelonaga, kellega ta sõlmis lepingu 2025. aasta suveni. Aubameyangi viimaseks mänguks Arsenali särgis jäi detsembri alguses toimunud kohtumine Evertoni vastu.

Barcelonaga liitudes pressikonverentsi andnud Aubameyangilt uuriti, kas tema lahkumise põhjuseks oli isiklik probleem peatreeneri Mikel Artetaga. "Minu silmis oli (probleem) ainult temaga ja siis võttis ta sellise otsuse vastu. Ta ei olnud õnnelik ning nii ta läks," vastas Aubameyang. "Mina olin rahulik."

Neljapäeval Wolverhamptoniga kohtunud Arsenali peatreeneril Artetal paluti mängu eel endise hoolealuse sõnavõttu kommenteerida. "Olen sügavalt tänulik Aubameyangile tema töö ja pühendumise eest," vahendas Goal.com Arteta sõnu. "Mina näen asja nii, et mina olin selles suhtes lahendus, mitte probleem. See on tema arvamus, eks seda tuleb austada."

Aubameyang tegi Barcelona eest debüüdi möödunud pühapäeval Madridi Atletico vastu.