Kahel eelmisel murdmaasuusatamise MM-il kokku neli maailmameistritiitlit võitnud Iversen ei mahtunud Pekingi olümpial ka esimesel alal ehk suusavahetusega sõidus meeskonda.

Neljapäeval oli Iversen üsna kuri, et ta ei pääsenud ka 15 km sõiduks koondisse.

"Mitte see, et mind ei valitud [meeskonda], pole nii hirmutav, vaid see, kuidas seda käsitleti, on olnud üsna hirmutav ja sellega on raske toime tulla. Tundub nagu oleks mulle noaga selga löödud," ütles Iversen Norra meediale.

Iversen kinnitas, et talle oli eelnevalt lubatud kohta reedeses võistluses. "Tunnen end olulise ja hea meeskonnamängijana. Nii rajal kui ka väljaspool seda. Ma ei suuda mõista, mida olen pidanud viimase 24 tunni jooksul kogema," lisas Iversen.

Norra murdmaakoondise juht Espen Bjervig ütles, et kohtus koondisevaliku asjus nii distantsikoondise treeneri Eirik Myhr Nossumi kui ka sprindikoondise treeneri Arild Monseniga. Meeskonna koostamise protsessi ta täpsemalt ei selgitanud.

"Ma ei kommenteeri sisemisi asju ja räägin selle Emiliga läbi, sest see kõik [suusataja kriitika] tundub mulle ebaselge," ütles Bjervig.