“Ennekõike näitavad vastused, et huvi olümpiamängude vastu on suur ja inimesed on teemaga suhteliselt hästi kursis. Ootused on samas kõrged ja näiteks iga kümnes vastaja pidas tõenäoliseks, et Eesti võidab Pekingis koguni kolm medalit,” kommenteeris tulemusi uuringufirma Norstat Eesti juht Evelin Pae.

Küsitluses osalenutest 39% usub, et Eesti saab Pekingist vähemalt ühe kuldmedali, 13% vastanutest aga usub, et olümpiavõite tuleb meile isegi mitu. Kullata jäämist prognoosis 26% ja mistahes medalita jäämist 12% vastanutest.

Teleülekannete kaudu lubas Eesti sportlastele igapäevaselt või episoodiliselt kaasa elada 53% vastanutest, 31% hoiab sündmustel silma peal vaid uudiste vahendusel ning 16% vastanuist puudus teema vastu huvi või ei osanud öelda.

Meeste seas on kullavõitu uskujaid rohkem (56%) kui naiste seas (48%). Vanuseliselt on pessimistlikumad nooremad, alla 30-aastased (43%) ja optimistlikumad kõik vanemad kui 50-aastased (54%) inimesed. Regionaalselt on teistest suuremad kullalootused Kesk-Eesti ehk
Järvamaa, Lääne-Virumaa ja Raplamaa elanikel, kellest koguni 57% usub mõne Eesti sportlase võitu Pekingis.

Küsitluses uuriti 1000 inimeselt: “Kas usute, et Eesti sportlased võidavad Pekingi taliolümpiamängudelt kuldmedali?”, “Mitu medalit võidavad eestlased taliolümpiamängudel?” ja “Kas plaanite Eesti sportlaste esinemistele kaasa elada olümpiamängude teleülekandeid vaadates?”.

Uuringu valim oli esinduslik vanuse, soo, rahvuse ja regiooni lõikes.

Eesti suurim medalilootus Pekingis on freestyle-suusataja Kelly Sildaru, kelle trumpala ehk pargisõidu kvalifikatsioon on kavas sel pühapäeval Eesti aja järgi kell 4.00. Finaal sõidetakse esmaspäeval kell 3.30. Big Air hüpetes Sildaru finaali ei pääsenud.