Pekingis juba enne tänast kulla ja pronksi võitnud Röiseland läbis sprindis mõlemad lasketiirud puhaste paberitega ning edestas rootslannat Elvira Öbergi 30,9 sekundiga. Pronksi võitis itaallana Dorothea Wierer (+37,2). Kõik esikolmiku naised lasid täpselt.

Tuuli Tomingas sai mõlemas tiirus ühe trahvi ning oli meie parimana 33. (+2.04).

Täpselt lasknud Johanna Talihärm oli 42. (+2.29), ühe möödalasu teinud Susan Külm 44. (+2.31) ja kaks trahvi saanud Regina Oja 56. (+2.40). Seega pääsesid pühapäevasesse jälitussõitu kõik meie naised.

„Jälitussõidus võin tõusta küll, kuid unistuste kohta siit enam ei tule, see rong on läinud,” muigas Tomingas võistluse järel nukral ilmel. „Kui kümme aastat tagasi püssi kätte võtsin, siis täna pidi olema see päev, kui medali võidan. Paraku siin ma nüüd olen. Tuleb välja, et kogu maailm teeb trenni, mitte ainult mina.”

Tominga seisund neil mängudel pole see, mis peaks. „Sõidutunne oli täna hea, suusad aitasid kõvasti kaasa – hooldemehed tegid suurepärast tööd – aga kindlasti pole see mu maksimum. Samas arvestades, milline oli sõidutunne eelnevatel päevadel, siis täna oli kindlasti parem," lisas eestlanna.

Võistluse eel:

Esimesel naiste individuaalvõistlusel (15 km tavadistants) krooniti olümpiavõitjaks sakslanna Denise Herrmann, kes tegi ainsa möödalasu kolmandas tiirus. Hõbeda võitis samuti ühe trahvi saanud prantslanna Anais Chevalier-Bouchet (+9,4), pronksi võttis kaks eksimust teinud norralanna Marte Olsbu Röiseland (+15,3).

Kõik eestlannad läksid tol päeval laskmisega alt. Tuuli Tomingas sai neli trahvi - neist kaks viimases tiirus - ning piirdus 43. kohaga (+5.07).

Regina Oja eksis juba avatiirus neljal lasul ning sai kokku seitse trahvi. Tema lõpetas 86 naise konkurentsis 79. kohal (+9.41).

Johanna Talihärm oli kolme trahviga 66. (+7.46). Susan Külmal kogunes kuus möödalasku ning see ei andnud enamat 82. kohast (+10.04).