Vastutasuks sai Brooklyn Philadelphialt Ben Simmonsi ja Seth Curry. Tehingu teise osana vahetas Philadelphia särgi Brooklyni vastu Andre Drummond - selle asemel loovutab Brooklyn 76ersile kaks drafti esimese ringi valikut ning Paul Millsapi, vahendab ESPN.

Hardeni Philadelphiasse toomine on olnud klubi spordidirektori Daryl Morey suur unistus alates sellest ajast, kui ta 2020. aasta sügisel Houston Rocketsi peamänedžeri kohalt lahkus. Just Rocketsis tegi Harden teadupärast oma elu parima hooaja - 2018. aastal nimetati ta NBA hooaja väärtuslikuimaks mängijaks.

25-aastane Simmons avaldas mullu suvel soovi klubist lahkuda ega teinud enam Philadelphia särgis kaasa ühtegi kohtumist. Sügisel seostati Simmonsit väga tugevalt Boston Celticsisse siirdumisega.

Vahetuskaupa teevad ESPN-i teatel ka Dallas Mavericks ja Washington Wizards. Dallasest on Washingtoni siirdumas keskmängija/suur äär Kristaps Porzingis, vastupidise reisi teevad tagamängija Spencer Dinwiddie ja ääremängija Davis Bertans.

Ühtlasi saadab Wizards keskmängija Montrezl Harrelli Charlotte Hornetsisse, saades neilt vastu Vernon Carey juuniori ja Ish Smithi. Samuti on Washington Phoenix Sunsi vahetanud Aaron Holiday.