Neljapäevases naiste 10 km klassikasõidus käis kullaheitlus Johaugi ja soomlanna Kerttu Niskaneni vahel. Finišis oli Johaugi edu kõigest 0,4 sekundit. Enne olümpiat Johaugi suurimaks rivaaliks peetud Karlsson leppis 12. kohaga, kaotas võitjale 1.21,7-ga ning vajus finišijoont ületades lihtsalt kokku.

„See nägi ilmselt dramaatiline välja, kuid reaalsuses asjad nii hullud ei olnud,” sõnas Karlsson võistluse järel ajakirjanikele. „Mul vajus lihtsalt tatt kurku. Nüüd on minuga juba kõik hästi.”

Samas tunnistas Karlsson, et tulemuse mõttes enamaks ta võimeline ei olnudki. „Täna ei olnud ma rohkemaks suuteline. Kasutasin kogu oma jõu ära,” sõnas rootslanna. „Kui võrrelda suusavahetusega sõiduga, siis täna ma ei minestanud, kuid mul ei ole kehas ka rohkem jõudu. Tahtsin suusatada võimalikult kiiresti, kuid see ei õnnestunud. Olen väga pettunud,” lisas ta.

Rootslanna lubab järelejäänud distantsidel aga veel lahingu anda ning eriti lubab ta ennast kokku võtta teatesõiduks. „Pean tegema plaani, kuidas korralikult taastuda. Praegu tundub seis siiski lootusetu. Täna ei olnud viga suuskades. Viga oli minus, minu kehas,” rääkis ta. „Olen siiski kindel, et suudan teatesõiduks ennast kokku võtta. Teatesõit annab tavaliselt lisaenergiat. Peame tiimi sees koosoleku ning paneme plaani paika.”

Naiste teatesõit on kavas laupäeval.