"Tuginedes hiljutisele meediakajastusele olümpia võistkondliku iluuisutamisvõistluse kohta ei saa rahvusvaheline uisuliit avaldada teavet võimalike dopinguvastaste reeglite rikkumise kohta. See on kooskõlas ISU antidopingu reeglitega ja rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) 2022. aasta Pekingi olümpiamängude antidopingu reeglitega. Seetõttu me praegu rohkem kommentaare ei anna," seisab ISU pressiavalduses.

9. veebruaril kirjutas rahvusvaheline meedia, et Kamila Valijeva kahtlane dopinguproov on põhjustanud Pekingi olümpiamängude võistkonnnavõistluse autasustamise edasilükkamise. Mitme väljaande teatel leiti venelanna detsembrikuisest dopinguproovist keelatud ainet trimetsasidiini.

15-aastane Valijeva tegi neljapäeval Pekingis plaanipärase treeningu, mille järel ta ajakirjanikele kommentaaride andmisest keeldus.

Venemaa iluuisutamise föderatsiooni (FFKKR) pressiesindaja Olga Jermolina teatas täna hommikul TASSile: "Kamila [Valijeva] ei ole mängudelt eemaldatud. Ootame rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) ametlikke avaldusi. Mis puutub võistkonnavõistluse medalite jagamisse, siis selle kuupäeva peab otsustama ka ROK."

ROKi pressiesindaja Mark Adams keeldus Valijeva ümber kerkinud spekulatsioonide teemal pikematest kommentaaridest.

"Ma ei hakka kommenteerima igasuguseid spekulatsioone, mida olen samuti näinud. Meil tekkis kolmapäeval järsku üks ootamatu olukord, millega on seotud juriidilised üksikasjad. Ma ei hakka juriidilist juhtumit kommenteerima, sest see poleks kohane," rõhutas Adams ja lisas, et "potentsiaalne dopingujuhtum on täielik spekulatsioon".

Adams meenutas, et ROK ei tegele dopingujuhtumitega, vaid see on rahvusvahelise testimisagentuuri ja rahvusvahelise spordiarbitraaži rida, et vältida huvide konflikti.