Avapäeva järel on kaksikjuhtimine hoopiski sakslaste käes. Võistlust juhib mõlemad sõidud võitnud Cristopher Grotheer ning teisel kohal on koondisekaaslane Axel Jungk (+0,70). Viimast poodiumikohta hoiab hetkel kodupubliku rõõmuks hiinlane Wengang Yan.

Parima Dukursite dünastia esindajana hoiab kahekordne olümpiahõbe Martins Dukurs kahe laskumise järel kuuendat kohta (+0,91). Esimest olümpiamedalit jahtiv Tomass on kaheksandal positsioonil (+1,22).

Vanema venna Martinsi sõnul jäi avalaskumistel veel kõvasti varu sisse: "Tegin siin ja seal suuri vigu. Televiisorist ei paista see küll välja, aga sellel rajal lähevad ka väikesed eksimused kalliks maksma. Siin on väga raske rütmi ja kiirust leida."

Enne olümpiat võttis Dukurs kasutusele ka uue kelgu, kuid sportlase arvates see kuidagi takistuseks pole saanud: "Minu jaoks on probleem peamiselt just libisemisel. Ei tahaks uskuda, et asi on uues varustuses. Kui teeksin perfektseid laskumisi, siis võiksime sellest rääkida, aga hetkel on asi minu enda eksimustes."

"Ma ei usu, et keegi teda (Cristopher Grotheeri – toim) peatada suudab. Nägin ta laskumisi ja ütlesin kohe, et ta võidab," rääkis Dukurs, et kullast ta enam ei unista, kuid kahvatumad medalid on veel saadaval. "Kaks kümnendikku kaotust ei ole ühest otsast mitte midagi ning samal ajal suur edu."

Meeste skeletonisõidu medalid jagatakse juba homme, kui toimuvad otsustavad kaks laskumist.