11. veebruaril Lilleküla jalgpallihallis kell 14.30 algavas kohtumises Kaljule vastu astuv HJK on valitsev Soome meister.

Soome tippklubi oli 2021. aastal edukad ka eurosarjas. Helsingi Jalgpalliklubi jõudis UEFA Konverentsiliigas alagrupiturniirile, kus alistas kaks korda Jerevani Alaškerti (Armeenia) ja saavutas kolmanda koha. Kuopio Palloseura alistas Konverentsiliigas kolm vastast ja jõudis play-off'i, kus vastaseks Bundesliga tippu kuulub Berliini Union, kellele jäädi alla 0:4 (mängud 0:4 ja 0:0).

"Kaljul on selja taga kaks järjestikust pettumuse valmistanud hooaega, sest neljandad kohad ei vastanud klubi ambitsioonidele. 2022. aasta Premium liiga hooaja eel on näha, et Kaljus on jõutud arusaamiseni - vanaviisi jätkata ei saa, vaid vaja on mitmel rindel juurde panna," ütleb jalgpalliajakirjanik Ott Järvela.

Muutused algasid sügisel, kui klubi spordidirektori ja noortetöö juhina asus tööle viimati Soome kõrgliigaklubi Kotka TP-d juhendanud Argo Arbeiter. Peatreeneriks toodi portugallane Eddie Cardoso ning meeskonda on täiendatud mitme end Premium liigas tõestanud mängumehega (liitunud on Henri Järvelaid, Trevor Elhi, German Šlein ja Nikita Komissarov).

Premium liigas oma 15. hooaega alustav Kalju rivistusse on alati kuulunud ka välismängijaid. Erand pole ka 2022. aasta hooaeg. Mullusest hooajast tuttavatele võõr leegionäridele lisandus veebruari alguses Trinidadi ja Tobago koondise poolkaitsja Andre Fortune, kelle tegelikust tasemest mängud Soome tippklubidega kindlasti aimu annavad.

"Kalju on kaheti mõistmist mittevõimaldaval moel välja öelnud, et nende soov on kiiremas korras eurosarja naasta. Et see juhtuks juba tänavu, peavad nad kevadel võitma Evald Tipneri karikasarja. Et see juhtuks 2023. aastal, tuleb Premium liiga lõpetada kolme parema seas. Nende eesmärkide püüdmise poole püüdlemisel on hea sparring ülivajalik. Mullu eurosarjades edukalt esinenud Soome tippklubid seda kahtlemata pakuvad," märgib Järvela.

Kalju on senistes treeningkohtumistes viigistanud FC Kuressaarega 0:0, kaotanud Valmierale (Läti) 1:2, alistanud Viimsi JK 2:1 ja Ida-Virumaa FC Alliance'i 11:2.

Unibeti otseülekanne Nõmme Kalju vs. HJK vahelisest kohtumisest koos eestikeelse kommentaatoriga toimub 11.02 kell 14.30.

Lisaks saad Unibet TV vahendusel tasuta vaadata 100 000 võistluse tasuta otseülekannet!

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid