Viiekordne maailmameister Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvä andsid jaanuarikuises Itaalia treeninglaagris positiivsed koroonaproovid, millega sattus nende jaoks Pekingi olümpia õhtu. Teisipäeval sai ametlikuks, et kumbki norralanna Pekingisse ei lenda. "Olümpiaunistus on minu jaoks purunenud," kirjutas Weng sotsiaalmeedias.

Sellega langes aga pool Norra naiste teateneliku koosseisust rivist välja. Norra suusakoondise peatreener Ole Morten Iversen tunnistas intervjuus väljaandele Nettavisen, et keeruline olukord pani neid vaatama laskesuusatajate poole. Naiskonna liidriks on Therese Johaug, aga kes tema kõrval starti saata?

"Pole saladus, et pool meie teatevõistkonnast istub kodus. Põhirõhk on läinud pusle kokkupanemisele," sõnas Iversen. "Teame, et võime üht laskesuusatajat kasutada. Me tõsiselt kaalusime, kas meil on midagi sellisest sammust võita. Hommikul küsisin laskesuusakoondise treenerilt Egil Kristiansenilt, kas neil on pakkuda hea klassikastiiliga suusatajat, kes saaks meid aidata. Paraku oli vastus eitav."

Iversen tõdes samas, et tiheda võistlusgraafiku tõttu ta erilisi lootusi ei hellitanud. Nimelt on nii päev enne kui pärast murdmaanaiste teatevõistlust kavas naiste laskesuusatamise erinevad distantsid. "Küsisin Egilt seda rohkem naljaga," sõnas ta.

Murdmaasuusakoondise mänedžer Espen Bjervig sõnas et tiimisiseselt kaalusid nad tõsiselt varianti paluda laskesuusatajatelt abi. Bjervigi sõnul mõtlesid nad Norra laskesuusatähe Tiril Eckhoffi peale. "Kui Tiril oleks klassikasõidus väga hea, oleksime ilmselt proovinud teda rohkem veenda," muigas mänedžer.

"Minu arvates on see väga tervitatav, et nad laskesuusatajatest niimoodi mõtlevad," kommenteeris Eckhoff olukorda. "Võtan seda komplimendina."

Kolmapäeval on Pekingis kavas naiste 10 km klassikadistants. Norrat esindavad Therese Johaug, Mathilde Myhrvold ning kaksikõed Lotta ja Tiril Udnes Weng. 4 x 5 km teatevõistlus ootab ees laupäeval. Missuguses koosseisus Norra laupäeval võistleb, pole veel ametlikult kinnitatud.

Jaga
Kommentaarid