„Läheme nüüd päeva võrra varem kohale. Saame minna homme (täna) pargisõidu rada vaatama,” põhjendas Sildaru treener Mihkel Ustav.

Pargisõidu ametlike treeningutega tehakse algust neljapäeval ehk päev varem sai lihtsalt võistlustrassi oma silmaga üle vaadata ja esimeseks harjutuskorraks mõtteid koguda. Kokku on sportlastel pargisõidurajal kolm treeningupäeva.

„Lumelaudurite võistluste videotest sai rajast juba hea aimuse. Hüpped väga suured ei olegi. Tundub, et esimesest hüppest saaks kõige kõrgema lennu. See on selline naljakas kurviga hüpe, mis ilmselt sobibki rohkem lumelauduritele,” sõnas Ustav. Ta märkis, et sel korral ei ole rajameistrid üle pingutanud. „Reilid on ka pigem normaalsuuruses. Pyeongchangis ja Sotšis olid reilid ikka skaalalt tunduvalt suuremad. On aru saadud, et korralike hüpete tegemiseks ei ole vaja meeletuid mägesid kokku kuhjata. Sel korral on selline normaalsuuruses rada.”

Pühapäeval toimuvas pargisõidu kvalifikatsioonis on kõikidel sportlastel kaks katset, millest arvesse läheb parim. Edasi finaali saab 12 edukamat. Seal on kõigil juba kolm katset, taas loeb ainult suurima skoori saanud sooritus.