13. veebruaril selgub, kas Whittaker saab oma keskkaalu tiitlivöö tagasi või lisandub tiitli kaitsmise eest järjekordne rubiin Adesanya vööle. Hetkel peetakse matši favoriidiks Israel Adesanyat, kes on varemgi tõestanud, et temas ei pea kahtlema. OlyBeti spordiennustusportaali statistika pakub Adesanya koefitsiendiks 1,35 vastase 3,25 vastu. Samas peab arvestama, et Robert Whittaker on keskkaalu üks osavaim ja tugevaim võitleja.

Nimelt on Whittaker pärast meeste esimese matši nokauti võitnud kolm keskkaalu tipptasemel võistlejat. Ka Adesanya ei ole vahepeal laiselnud ega jäänud tšempioniks olemist nautima, vaid tiitlit kaitsnud. Kuuest matšist viis on ta vahepealsel ajal keskkaalus võitnud. Kaotusega lõppes jõukatsumine Jan Błachowicziga, kuid seda kaaluklass kõrgemal.

MMA maailmas liikus jutt, et Adesanya väldib Whittakeriga kordusmatši. Keskkaalu tšempion on kuulujuttudele ka meedias vastanud, et polevat mõtet võidelda vastasega, kelle ta on tükkideks lahti võtnud. Nüüd, kui kordusmatš avalik, räägib mees, et Whittaker on võidelnud kolme vastase vastu tugevalt, aga isegi kui need kolm vastast kokku sulatada, polevat see sama mis tema. Whittaker omakorda on oma intervjuudes rõhutanud, et treenib kordusmatšiks teistmoodi ja on tiimi lisanud uusi treenereid.

Suure tõenäosusega on mõlemad võitlejad oma mänguskeeme kohandanud, et vastast üllatada. Adesanya proovib tõenäoliselt võitlust hoida püsti, teeb jalalööke ja seab lõkse, et leida auke vastase kaitses. Tavaliselt järgneb sellele nokaut ja võidutants. Kuid Adesanya vs. Whittaker 2 ei pruugi nii minna.

Whittakeri püstijaluvõitlus on küll väga heal tasemel, kuid ta mõistab, et vastas seisab kikkpoksi ekspert. Whittakeri üheks plaaniks võib olla Adesanya edukalt maha võtta ja kasutada matil oma ju-jutsu oskusi, milles tal on must vöö. Ent Whittaker on tõdenud, et Adesanyat on raske matile viia, sest ta suudab oma pikkade jäsemetega mahavõtmisrünnakuid kaitsta. Püstijalu võitluses on Whittaker tuntud oma efektiivse üks-kaks-jalalöögi poolest, millega on mitmeid vastaseid lõpetanud. Kui eelseisvas matšis suudab ta oma jab’iga Adesanyat segada ja leida auke, kus oma kurikuulus üks-kaks-jalalöök realiseerida, siis võib tal tekkida võimalus UFC vöö tagasi saada. Samas ei tohi unustada, kui tehniliselt tugev keskkaalu tšempion on – löögi eest põikamise korral võib ta leida õige hetke, millal vastane nokauti lüüa.

Matši Adesanya vs. Whittaker spordiennustusel saab hoida silma peal ja oma panuse teha OlyBeti portaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid