Sel kalendriaastal alles oma esimese kohtumise pidanud Tabasalu ja Mistra olid meistriliiga esimeses voorus saanud vastavalt võidu ja kaotuse. Pikk paus jättis selge jälje ka mängupilti, mis väljendus mõlemalt poolt tehtud ohtrates tehnilistes praakides. "Täna andis tunda liialt pikk mängupaus ning mõlemal pool oli pallikaotusi liiga palju," ütlesid Tabasalu vasaksisemine Teele Utsal ja Mistra mängujuht Kim-Ly Hoang justkui ühest suust.

Matši algus möödus võrdselt skoorides ja 11. minutil tegi Aleksandra-Jennifer Mednikova seisuks 4:4. Esimese poolaja lõpuperioodi oli küll Aruküla ühe-kahe väravaga pealt, kuid eest rebida ei suudetud ning igakord oli Tabasalul vastus olemas. Kolmkümmend sekundit enne vaheaja vilet tõi Gertu Jõhvika tabamus Audentese ühe värava kaugusele.

Teist poolaega alustati sealt, kus esimene lõpetati. Väravaid visati sõna otseses mõttes kordamööda ja oli näha, et platsil oli kaks võrdset võistkonda. 40. minutil viis Tabasalu poolt Simona Koppel, kes kuue tabamusega viskas pea pooled Audentese väravatest teisel poolajal, oma tiimi 18:17 ette. Esimest korda tekkis kohtumises väike murdehetke, kui Merit Moro karistusviske järel läks Tabasalu 49. minutil 25:22 juhtima.

Kuid Aruküla ei olnud veel oma viimast sõna öelnud. Tabasalu tehnilised vead karistati kiirrünnakutega ära ning hästi realiseeris äärelt täna oma naiste meistriliiga skoorirekordi teinud Sandra Parve. Kui Audentesel õnnestuski viskele saada, siis seisis Mistral postide vahel Linda Veski, kes pidi viimase 11. minuti jooksul oma väravast vaid ühe palli välja võtma. Koduvõistkond võitis poolaja lõpu 8:1 ning kogu kohtumise 30:26.

"Vaatamata pikale pausile, suutsime naiskonnaga näidata algusest peale ilusat ja tasavägist mängu. Lõpus sai otsustavaks meie tehniliste vigade rohkus. Vastaste poolelt tegi väga hea esituse Linda Veski, keda me täna üle mängida ei suutnud. Omast naiskonnast kiidaksin Simona Koppelit, kes tegi täna ilusa esituse," võttis mängu kokku Utsal.

Tabasalu poolt olid täna resultatiivseimad Koppel kaheksa ja Utsal viie tabamusega. Mistra poolel viskas Karmen Vaiksaar seitse ning Mednikova ja Parve kuus väravat. Meistriliiga liidrina jätkab Reval-Sport/Mella, kel on kahest mängust neli punkti. Neile järgnevad Audentes ja Aruküla kahe peal ning Kehra ei ole veel oma punktiarvet avanud.

"Täna oli väga tasavägine kohtumine. Me ei suutnud korralikult tekkinud olukordi realiseerida, kuid õnneks suutsime end siiski kokku võtta ja lõpuks võidu võtta," lõpetas Hoang. "Tahaksin omalt poolt kiita meie noori mängijaid, kes täna kõva võitlushinge näitasid. Karmen, Jennifer ja Sandra näitasid täna külma närvi ning Marie ja Eliisabet rügasid kõvasti kaitses. Linda oli postide vahel oma tuntud headuses ja Kim on see mootor, mis meil kogu mängu käima paneb," lisas Mistra treener Taavi Tibar.

Naiste meistrivõistluste kohtumised:

18.01 17.45 Reval-Sport/Mella - HC Kehra (Kristiine Sport) 33:25 (19:10)

08.02 19.15 Aruküla/Mistra - HC Tabasalu/Audentes (Aruküla Spordihoone) 30:26 (13:12)

15.02 19.15 Aruküla/Mistra - Reval-Sport/Mella (Aruküla Spordihoone)

16.02 18.30 HC Tabasalu/Audentes - HC Kehra (Tabasalu Spordihoone)