Hüppevõistluse järel oli liider jaapanlane Ryota Yamamoto, kelle edu austerlase Lukas Greidereri ees oli 38 sekundit. 40 sekundit jaapanlasest hiljem alustas sakslane Julian Schmid. Hüppevõistluse järel olid esikuuikus veel austerlane Johannes Rydzek (+43 sekundit), austerlane Johannes Lamparter (+1.04) ja jaapanlane Sora Yochi (+1.04).

Yamamoto püüti juba teisel kilomeetril Greidereri, Schmidi ja Rydzeki poolt kinni. Esinelik püsis koos veidi enam kui pool distantsi, seejärel hakkas Yamamoto langema.

Umbes 8 km peal läksid Rydzek ja Greiderer Schmidi vastu ründama, kuid viimase kilomeetriga püüdis jälitajate grupp liidrid kinni. Viimasel kilomeetril tegi lõputõusul vägeva spurdi sõitu 11. kohalt alustanud Geiger, kes möödus kõikidest konkurentidest ning suutis edu hoida finišini välja.

Sakslase järel teenis hõbeda norralane Jörgen Graabak (+0,8) ja pronksi pälvis Lukas Greiderer. Esikuukusse mahtusid veel Lamparter (+9,0), Rydzek (+21,8) ja soomlane Ilkka Herola (+25,4).

Liidrina suusasõitu alustanud Yamamoto leppis 14. kohaga (+1.46,6).

ENNE VÕISTLUST:

Lisaks Ilvesele andsid avastardi eel positiivse koroonaproovi ka viimasel kolmel hooajal MK-sarja valitsenud norralane Jarl-Magnus Riiber ning kolmekordne olümpivõitja Eric Frenzel ja Terence Weber Saksamaalt. Kogu nelik kuulub tänavusel hooajal MK-sarja seitsme parima hulka.

Tänaste eeldatavate suurfavoritiide hulka kuuluvad Johannes Lamparter (Austria), Vinzenz Geiger (Saksamaa) ja Jörgen Graabak (Norra). Suures mängus loodavad sõna sekka öelda ka jaapanlased Akito Watabe ja Ryota Yamamoto, soomlane Ilkka Herola, austerlane Mario Seidl ja sakslane Julian Schmid.

Normaalmäe hüppevõistlus algab kell 10. 10 km suusasõit on kavas kell 13.

Kahevõistluse suure mäe võistlus on kavas 14. veebruaril.