Wengi jaoks sattus olümpia ohtu jaanuari lõpus, kui ta andis Itaalia treeninglaagris positiivse koroonaproovi. Lisaks talle nakatus viirusega Anne Kjersti Kalvä.

Teisipäeval kinnitas Weng, et tema Pekingisse ei lenda. "Olümpiaunistus on minu jaoks purunenud," kirjutas norralanna sotsiaalmeedias. "Tõsi, tegemist on "kõigest" olümpiamängudega, kuid olen kurb."

"Viimased aastad on meie kõigi jaoks olnud keerulised. Loodetavasti saan aga (tänavu) veel mõnel MK-etapil osaleda," lisas Weng. "Tänan väga oma perekonda ja Anne Kjerstit, kellega koos oleme naernud, pisaraid valanud ja vihased olnud. Edu kõigile, kes juba olümpial kohal on."

Norra koondise murdmaasuusatajate tiimi mänedžer Espen Bjervig sõnas Norra ajalehele Verdens Gang, et olümpiale kedagi Wengi asendama ei saadeta. "Tuleb välja, et pärast koroonaviirusega nakatumist läheb Heidil olümpiaks valmistumiseks rohkem aega, kui esialgu lootsime," tunnistas Bjervig.

Weng võitis Sotši olümpial suusavahetusega sõidus pronksi. MM-idel on ta tulnud teatesõidus neljal korral maailmameistriks ning võitnud korra kulla ka paarissprindis. Lisaks on tal MM-idelt ette näidata kaks individuaalset hõbedat ja üks pronksmedal.

Jaga
Kommentaarid