Esmaspäeval andis Eriksen pikema intervjuu klubi pressiteenistusele, kus rääkis lähemalt tippjalgpalli naasmisest. Südamerabanduse järel staadionil ellu tagasi toodud Eriksen rääkis juba teel haiglasse elukaaslasele Sabrinale, et tema karjäär on ilmselt läbi.

"See muutus aga kaks päeva hiljem. Juba samal õhtul ja järgmise paari päeva jooksul hakkasin mõistma, mis minuga juhtus," meenutas taanlane. "Seejärel hakkasime järjest erinevaid teste tegema ning hakkasin arstidelt uurima, mida saan teha ja mida mitte."

Erikseni sõnul sai ta aja jooksul üha teadlikumaks, kui suurt koormust tema keha kannatab. "Isegi südamestimulaatoriga pole mingeid piire seatud. Kõik sõltub diagnoosist ja sellest, kuidas ise olukorda suhtud," tõdes ta. "Esimeste kuudega veel midagi erilist teha ei saa. Tuleb lasta (südamel) paraneda. Viimasel neljal kuul olen juba tõsisemalt taastusraviga tegelenud."

Millal Eriksen Brentfordi eest debüüdi teeb, pole veel teada. Klubi peatreener Thomas Frank teatas Sky Sportsile, et kolmapäevases mängus Manchester City vastu Eriksen veel koosseisu ei kuulu.

"Nii füüsilise vormi kui jõu poolest olen väga heas vormis. Ainult mängutunnetusega läheb aega. Vajan mängu- ja treeningminuteid, et teistele järele jõuda," lisas Eriksen.