Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint rääkis ERR-ile antud intervjuus, et WTA pakkumine on ajendatud kahest asjaolust: "See on meie nii-öelda tennisesaadikute Kaia Kanepi ja Anett Kontaveidi väga hea töö tennisemaastikul. Et on üks vaba turniirinädal ja meie tüdrukute head tulemused ja nii on see pakkumine Eestile tehtud."

Nüüd tuleb leida aga kiiresti turniiri korraldamiseks vajalik rahasumma, sest WTA ootab vastust hiljemalt 18. veebruariks. Esialgu plaanitakse riigilt küsida ühe miljoni euro suurust toetust, aga kultuuriminister Tiit Terik avaldas ERR-ile lootust, et see summa siiski väheneb.

"Mul on plaanis teha ettepanek Vabariigi Valitsusele sündmuse toetamiseks. Sarnaselt WRC-etappidele rallis oleme näinud, missugust kasu toob vaatajaterohke spordiüritus Eesti mainele ja majandusele. Taoline spordisündmus meie regioonis oleks ainulaadne, mida tõenäoliselt külastaksid ka mitmed spordifännid naaberriikidest ja kaugemalt. Niisamuti looks WTA Tour turniiri Eestisse toomine eeldused jätkusuutliku tipptennise arendamiseks ja eeskujude koju kätte toomiseks," avaldas minister sotsiaalmeedias arvamust, et turniiri sel sügisel Eestisse toomine oleks ainulaadne võimalus.

Suurürituse toetamist kaalub ka Tallinna linnavalitsus: "Praegu on natuke vara veel kommenteerida, kas me oleme valmis kohe seda toetama või mitte. Enne tuleb tenniseliidu esindajatega kohtuda, detailidest rääkida, saada aru, mis tingimustest me räägime, mis summadest me räägime ja siis me saame juba oma seisukoha kuidagi kujundada."