Gu oli viimase vooru eel veel kolmas, kuid sooritas seejärel triki left double cork 1620, mida ta ei olnud kunagi varem teinud. Teise koha saanud Tess Ledeux’d edestas ta lõpuks kõigest 0,75 punktiga.

„Ma ei olnud seda trikki kunagi varem teinud. Olin aga selle peale palju mõelnud. Minu jaoks tähendab see väga palju, et suutsin olümpiamängude kolmandal katsel selle triki sooritada,” sõnas Gu võistlusjärgsel pressikonverentsil. „Viimase katse eel ma mõtlesin, et kas rahulduda pronksiga, parandada veidike oma teist trikki ja püüda hõbedat või teha enda jaoks tundmatut trikki ning minna kulla järele.”

„Kui ma oleksin viimasel katsel ka kukkunud, siis ma oleksin sellega maailmale saatnud sõnumi, et tuleb proovida. Lisaks tahan ma julgustada tüdrukuid oma eesmärkide poole püüdlema,” lisas ta.

Pressikonverentsil oli loomulikult teemaks ka Gu kodakondsuse vahetamine ja Hiina esindamine. Mäletatavasti kuulus ta kuni 2019. aastani USA koondisesse. San Franciscos sündinud ja igapäevaselt USA-s elav Gu on mitmel puhul tõdenud, et ta saab siiamaani sotsiaalmeedias toonase otsuse eest hulgaliselt negatiivset tagasisidet. Nüüd oli tal neile kriitikutele ka vastus.

„Kui ma mõnele inimesele ei meeldi, siis see on nende kaotus. Nad ei võida kunagi ka olümpiamängudel kuldmedalit,” sõnas ta naeratuse saatel.