Rooney avalikustas Daily Mailile antud intervjuus, et ei tulnud noorena kuulsusega toime: "16-aastasena Premier League jalgpalluriks saamine ja koondise esindamine oli midagi, milleks ma polnud tegelikult valmis. Ma ei olnud kunagi mõelnud asjadele, mis jalgpalluriks olemisega kaasas käivad ning ma ei olnud selleks valmistunud. Mul kulus tükk aega enne kui sellega harjuma õppisin ning see oli tõsiselt raske."

36-aastase inglase probleemid alkoholiga jätkusid kuni tema esimese poja sünnini 2009. aastal: "Oli aegu, kus sain jalgpallist paar päeva puhkust ning lukustasin ennast eemale ja lihtsalt jõin, et seda kõike enda peast eemale saada. Inimesed võivad teada, et mulle meeldis vahepeal juua või pidudel käia, aga tegelikult oli olukord palju hullem."

"Kõik lihtsalt kuhjus korraga: pinge, koondise ja Manchester Unitedi esindamine, asjad mida ajalehed minu eraelust kirjutasid. Proovisin lihtsalt sellega toime tulla," lisas Rooney.

Legendaarne ründaja esindas Manchester Unitedit ja Evertoni Inglismaa kõrgliigas kokku 491 kohtumises. Selle ajaga lõi ta 208 väravat ja jagas 111 väravasöötu. Lisaks viiele Premier League tiitlile võitis Rooney 2008. aastal ka Meistrite liiga. Koondise eest osales ta 120 mängus ning lõi 53 väravat.

Hetkel töötab Rooney Inglismaa esiliigas palliva Derby County peatreenerina.