18-aastane Gu, kes kindlustas eile kvalifikatsioonist edasipääsu alles viimase katsega, mängis kodupubliku närvidega ka täna. Enne viimast vooru oli Gu kolmandal kohal, teda edestasid Tess Ledeux (Prantsusmaa) ja Mathilde Gremaud (Šveits).

Kolmandal katsel sooritas Gu puhtalt triki right double cork 1620 (topeltsalto nelja ja poole pöördega paremale) ja teenis selle eest 94,50 punkti. Hõbemedali võitnud Ledeux tegi sama triki esimeses voorus ja ka temale andsid kohtunikud 94,50 punkti.

Ledeux oli seda trikki teinud juba jaanuaris peetud X-mängudel, Gu jaoks oli see esimene kord.

Vahe tuli sisse paremuselt teise katsega. Gu sai triki right double cork 1440 (topeltsalto nelja pöördega paremale) eest 93,75 punkti ja Ledeux triki switch left 1440 (selg ees nelja pöördega vasakule) eest 93 punkti.

Suurimaid favoriite jäi seega lahutama 0,75 punkti. Gu teenis 188,25 punkti ja Ledeux 187,50 punkti. Kolmandaks tuli 182,50 punktiga Gremaud.

Tulemused:

.

Kelly Sildaru jäi esmaspäevases kvalifikatsioonis 17ndaks ja finaali ei pääsenud. Järgmisena ootab freestyle-suusatajaid ees pargisõit, mille kvalifikatsioon peetakse pühapäeval ja finaal esmaspäeval.

Ka pargisõidus jahivad säravamaid medaleid Gu ja Ledeux, aga erinevalt Big Airi hüpetest on favoriitide seas ka Sildaru. Gu püüab Pekingist võita ka kolmandat kulda – freestyle-suusatajate programmi lõpetavas rennisõidus peaks tema suurimaks konkurendiks olema Sildaru.