Rootslannadest oli 15 km tavadistanstil parim Mona Brorsson, kes sai 12. koha. Selle ala valitsev olümpiavõitja Hanna Öberg piirdus 16. kohaga.

"On tunne, et tuul puhub su lihtsalt minema. Sissehingamine on vaevu võimalik. Õhku (kopsudesse) on võimalik saada, kuid see hingamine tundub ebamugav," kirjeldas Linn Persson, kes sai 15. koha.

Probleeme hingamisega kurtis ka Hanna Öberg. "Kurk kuivab, täiesti võimatu. Oled sunnitud suud lahti hoidma, et saaksid natukenegi õhku. Esimestel treeningpäevadel oli tunne, et siin ei saa üldse hingata," lausus Öberg Aftonbladetile.

Lisaks pole Öberg õnnelik, et olümpiaradadel ei ole üldse võimalik puhata. "Isegi lauged lõigud tunduvad tuule tõttu nagu ülesmäge. Raske, kuid olud on kõigile võrdsed," ütles Öberg.

Mona Brorsson rääkis, et oli võistluse eel külmakraadide ja suure tuule pärast tõsises mures. "Enne võistlust kartsin natuke, et suren. Aga sõidu ajal oli täiesti soe," oli Brorsson üllatunud, kui rääkis ajalehele Expressen.

Ka itaallanna Dorothea Wierer tunnistas, et Zhangjiakou võistluskeskuse tingimused on ülikarmid. "Kui tavaliselt oleme mõnes külmas kohas paar päeva, siis siin peame olema kolm nädalat. Me ei suuda võistusriiete alla panna piisavalt riideid, et külm ei hakkaks. Selle külma tõttu mulle siin ei meeldi," lausus Wierer, kes leppis kolme trahvi juures 18. kohaga.

Olümpiavõitjaks krooniti täna sakslanna Denise Herrmann, hõbeda sai prantslanna Anais Chevalier-Bouchet (+9,4) ja pronksi norralanna Marte Olsbu Röiseland (+15,3).

Tuuli Tomingas sai neli trahvi - neist kaks viimases tiirus - ning oli eestlannade parimana 43.