Shuai süüdistas novembris sotsiaalmeediaplatvormil Weibo tehtud postituses endist Hiina asepeaministrit Zhang Gaolid seksuaalses rünnakus. Postitus kustutati aga 20 minuti möödudes ning naine oli mitu nädalat kadunud. Alates uuesti välja ilmumise hetkest on ta oma süüdistused tagasi võtnud, kuid valdav osa maailmast usub, et tennisisti on selleks survestatud.

Novembri lõpus rääkis Thomas Bach Shuaiga video vahendusel ning eile said nad ka esimest korda füüsiliselt kokku. Kohtumisel viibis ka endine ROK-i sportlaskomisjoni esimees Kirsty Coventry.

"Peng Shuai informeeris presidenti, et ta külastab järgnevatel päevadel mitmeid Pekingi taliolümpia võistlusi. Samal õhtul käis ta koos Kirsty Coventryga vaatamas kurlingu segapaarismängu Hiina ja Norra vahel," seisis ROK-i pressiteates.

"Õhtusöögi jooksul rääkisid nad kolmekesi olümpiamängude kogemustest ning Peng Shuai väljendas oma pettumust Tokyo olümpiale mitte pääsemise osas. Selles kontekstis väljendas ta ühtlasi oma soovi pärast koroonapandeemiat Euroopasse reisida. ROK-i president kutsus teda Lausanne'i ROK-i kontorisse ja olümpiamuusemi. Peng Shuai võttis kutse vastu."

"Kirsty Coventry ja Peng Shuai leppisid kokku, et jäävad kontakti. Kõik kolm nõustusid, et edasine kommunikatsioon nende kohtumise sisu kohta jääb tema enda otsustada."

Eile kohtus Peng Shuaiga ka Prantsuse spordileht L'Equipe, millele antud intervjuus kinnitas Shuai veelkord, et otsustas skandaalse postituse ise kustutada ning et tema esialgset avaldust mõisteti valesti. Samuti lükkas ta ümber väited, nagu ta oleks kadunud olnud.

"Kõigepealt tahan ma tänada paljusid ATP ja WTA mängijaid, spordirahvast ning juhtfiguure, kes minu pärast muretsesid. Ma tahaks isegi teada, millest nii suur muretsemine? Sellele postitusele järgnes üks suur arusaamatus. Ma ei taha, et selle postituse mõtet enam väänataks. Ning ma ei taha selle ümber enam mingit meediakära," rääkis Shuai L'Equipe'ile.

"Seksuaalne ahistamine? Ma pole kunagi öelnud, et keegi mind kuidagi seksuaalselt oleks rünnanud."

3. novembril lühikest aega Weibos üleval olnud postituses kirjeldas Peng, kuidas Zhang ründas teda 2018. aastal Pekingis, kui naine viidi tema magamistuppa temaga magama. 10 aastat tagasi oli Peng olnud mehega ka konsensuslikus vahekorras ja pikemas suhtes, kuid tol korral polnud see enam vabatahtlik. Ka tema kirjeldustest varasema suhte kohta võis välja lugeda, et see oli peale surutud, sest ta oli enda sõnul mehega esimest korda seksima nõustunud "hirmust ja paanikast".