Igapäevaselt USA-s elav Vesterstein oli avalaskumise kiireimast naisest, rootslannast Sara Hectorist 7,83 sekundit aeglasem. Hectori liidriaeg on 57,56 sekundit. Talle järgnesid austerlanna Katharina Truppe (+0,30) ja itaallanna Federica Brignone (+0,42).

Suurslaalomi avalaskumise suurimaks üllatuseks oli suurfavoriidi Mikaela Shiffrini põrumine. Ameeriklanna eksis kohe alguses, kui ta jättis viienda värava vahele. Kuna kahekordne olümpiavõitja, 2018. aastal Pyeongchangis just suurslaalomis triumfeerinud Shiffrin aega kirja ei saanud, siis teisele laskumisele ta ei pääsenud.

Muideks, viimati ei saanud ta suurslaalomil tulemust kirja 2018. aasta jaanuaris ehk enam kui neli aastat tagasi.

"Päev lõppes enne, kui alatagi sai," vahendas AP Shiffrini sõnu. "Nagu näha, siis kõike võib juhtuda. Ma ei kavatse selle pärast nutta, sest see oleks energia raiskamine."

Suurslaalomi teise läbimisega tehti algust kell 8.30.

Avalaskumisega liidriks tõusnud Hector suutis esikohta hoida, ta edestas kahe laskumise järel itaallannat Brignonet 0,28 sekundiga. Teise laskumisega kerkis kaheksandalt kohalt kolmandaks šveitslanna Lara Gut-Behrami (+0,72).

Hector on esimene rootslannast olümpiavõitja suurslaalomil Pernilla Wibergi järel, kes sai vägeva saavutusega hakkama 1992. aastal Albertville'is.

Esikuuikusse mahtusid veel austerlanna Katharina Truppe (+0,80) ja norralannad Ragnhild Mowinckel (+0,96) ning Thea Louise Sternesund (+1,20).

Vesterstein kerkis teise laskumisega 35. kohale. Kaotust olümpiavõitjale kogunes 14,75 sekundit. Lõpptulemuse said kirja 49 naist.