Poole distantsi järel suusavahetuse alla suundunud Bolšunov vahetas ka keppe, kuid üks neist lendas kõrvalboksi, mis kuulus norralasele Johannes Hösfklot Kläbole. Reeglite kohaselt peab sportlane hoidma varustust ikka enda kastis.

Võistlust jälginud kohtunikekogu liige Valeri Mahtia selgitas Venemaa portalile Championat, et kohtunikud märkasid Bolšunovi eksimust koheselt. Venelane pääses aga karistusest, sest Kläbo kasti kukkunud suusakepp kuidagi norralase võistlust ei mõjutanud.

"Norralased võivad protestida, aga raske on tõestada, et Bolšunov tegi seda meelega," sõnas kohtunik. "Kui Norra protestiks ja Bolšunov ütleb, et ta ei pannud ise juhtunut tähele, on väga keeruline tõestada siin midagi tahtlikku. Pealegi ei saanud ta sellest mingit kasu."

"Kohtunikud vaatasid olukorra koheselt üle ning leidsid, et sportlase tegutsemine ei mõjutanud teise mehe esitust," lisas Ilta-Sanomatile Pekingi olümpiamängude murdmaasuusa kohtunike nõukogu esimese Jussi Prykäri. "Kohtunikel polnud vajadust olukorrale reageerida."

Kui Bolšunov korraldas jõudemonstratsiooni ning võitis ülekaaluka eduga kuldmedali, siis Kläbo võistlus ebaõnnestus totaalselt. Norra suusatäht piirdus 40. kohaga.