Bolšunovi tänavune hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude, kuid täna ei olnud tema võidust mingit kahtlust. Sisuliselt sai venelase kuldmedal selgeks juba klassikadistantsiga, kuna vabatehnikas ei ole Iivo Niskanenist talle vastast.

Kui tavapäraselt ei ole Bolšunov eriti jutumees ning võidust ilma jäämise korral loobub ta tihti üldse kommentaaride andmisest, siis karjääri esimese olümpiavõidu järel oli venelane ilmselgelt rõõmus.

„Minu emotsioone ei ole võimalik kirjeldada. Ma ei suuda siiani mõista, et olen olümpiavõitja. Viimase kuu jooksul uskusin enda tegemistesse jäägitult ja sain aru, et mul on võimalik tõusta olümpiavõitjaks. Olen eriti õnnelik, et mul õnnestus Pekingis kuldmedal võita kohe esimesel katsel,” rääkis võidumees pressikonverentsil.

Bolšunovi sõnul tundis ta end enesekindlalt juba enne starti. „Ausalt öeldes sain juba hommikul aru, et võin võita. Kui klassikadistantsil koos Iivo Niskaneniga teistel eest sõitsime, siis sain aru, et sellist võimalust ei tohi käest lasta,” lisas venelane. „Tegime ees koos head tööd ja vabatehnikas oli kõige tähtsam turvaliselt lõpuni sõita. Tuli vältida liigseid emotsioone ja kuldmedal ära võtta.”