Bolšunov finišeeris Zhangjiakou suusastaadionil uhkes üksinduses, haaras lõpusirgel Venemaa olümpiakomitee lipu (trikoloori ei tohi nad dopinguskandaalide tõttu lehvitada - toim), kummardas ja tänas publikut tähelepanu eest. Hõbemedali võitnud kaasmaalane Denis Spitsov jõudis pärale alles minuti ja 11 sekundi pärast, pronksi pälvinud soomlane Iivo Niskanen kaotas 2.00,2.

"Nii suurelt võita ei tohiks olla võimalik. See on üks haigemaid asju, mis kunagi on juhtunud. Absoluutselt metsik," ütles 17. koha saanud britt Andrew Musgrave.

"See oli uskumatu. Venelased lihtsalt lendasid mäest üles. Ma ei suutnud neile järgneda. Sõitsin pikka maad üksinda, kuid siiski tempos püsida. Olen sõiduga rahul," kommenteeris Niskanen.

Bolšunovi kogu ülejäänud hooaeg enne olümpiamänge pole kaugeltki nii muljetavaldav olnud. Suvel kukkus ta jalgrattaga ning käis Achilleuse kõõlusega operatsioonil, sügisel vaevles igemepõletiku käes. Harjutanud on ta ülejäänud koondisest eraldi individuaalprogrammi järgi.

Poodiumi kõrgeimale astmele pole Bolšunovil sel MK-hooajal asja olnud. Tour de Ski lõpetas ta teisena ning võidust jäi napilt puudu ka detsembris Šveitsis peetud 15 km klassikasõidus, kus ta kaotas Nikanenile 19,3 sekundit.

Parima norralasena neljanda koha saanud Hans Christer Holund: "Olin pärast nelja ringi minestamise äärel. Lihased on täiesti tuimad. Sellepärast ei olnud ma uisudisantsil mina ise. Midagi rohkem polegi lisada."