Anttila on andnud vahelduva eduga positiivseid koroonaproove juba paar nädalat, kui Soomest lahkudes oli tema PCR test negatiivne, siis Pekingisse jõudes paraku jälle positiivne.

Soome olümpiakomitee arsti Maarit Valtoneni sõnul on olukord naeruväärne ning Anttila kinnihoidmine pole kuidagi õigustatud.

Hokimees on temaga samal meelel: "Ma saan aru, kui ma oleks Hiinas haigestunud. Sellisel juhul oleks tegemist täiesti teistsuguse olukorraga. Nii nagu mina asjast aru saan pole ma enam nakkusohtlik."

Anttila sõnul on isolatsioonis viibimine täielik piin: "Ma ei tunne ennast füüsiliselt halvasti, aga siin kinni istumine on äärmiselt tüütu. Ma ei tunne, et see on aus. Siia millegi sisse toomine on praktiliselt võimatu, aga vähemalt leidub siin vett."

Koondisekaaslastel õnnestus aga sportlase tuju pisut paremaks muuta, kui tellisid Anttilale hotellituppa maitsvat pitsat.

Hoolimata keerulisest olukorrast üritab Anttila ennast siiski heas toonuses hoida: Üritan siin trenni teha. Saan teha näiteks kätekõverdusi kõhulihaste harjutusi ning kükke. Lisaks on mul erinevad abivahendid millega saan oma keharaskusega treenida."

36-aastane Anttila mängib igapäevaselt KHL-is Helsingi Jokerit meeskonnas. Koondise särgis krooniti ta 2019. aastal ka maailmameistriks.

Soome meeste hokikoondis alustab oma olümpiateekonda 10. veebruaril, kui kohtutakse Slovakkiaga.