"Mul pole elus ühtegi suusavahetusega sõitu õnnestunud. Kui sõidan siin oma rahvusvahelise taseme kõrgeima koha, peab rahul olema," ütles 33. kohal finišeerinud Alev.

"Seisund oli päris hea. Teise ringi alguses sain grupi päris etteotsa, aga tõusu otsas läks positsioonivõitluses kaigas puruks. Jäin seisma ja uut kaigast ootama. Sain isegi täiesti sobiva, aga selleks hetkeks olid esimesed läinud ning ma pidin hakkama tagasi töötama. Sellest on kahju, aga ühisstardi puhul peab selliste asjadega arvestama."

"Klassika peal läks lõpuks raskeks, kuid tänu ühtlasele ja kontrollitud uisupoolele sain lõpus veel tõusta. Muidugi sai ka krampidega võideldud, aga seda ma teadsin juba ette. Uisu alguses hakkasid krambid pihta, teisel-kolmandal ringil juba tõsisemalt ning päris korralikult viimasel poolel ringil - selle tõttu ühe poisiga enam kaasa minna ei saanudki," lisas Alev.

Ilm suusaradadel jäi täna varasemast oluliselt pehmemaks. Eelmiste päevade jäise tuule kartuses oli Alev end enne starti korralikult sisse pakkinud. "Viimane detail, mida ma kümme minutit enne starti tegin - võtsin sooja pesu püksid ära. See oli väga õige otsus, muidu oleks võinud üle kuumeneda. Täna oli tõesti mõnus sõita. Klassikarada oli lumest puhas, mis on minu jaoks kõige olulisem."

Järgmise stardi teeb Alev viie päeva pärast, 11. veebruaril 15 km eraldistardist klassikasõidus. Teisipäeval peetava sprindivõistluse jätab Alev vahele.

"Tänane eesmärk oli oma seisundile tagasisidet saada. Sain teada, et seisund võiks olla lubav. Eks seda ole järgmiste startidega näha. Sprindi asemel proovime teha hea tugeva treeningu klassikasõidu jaoks," lisas ta.