Sjoerd den Daas kajastas kuulsa Linnupesa staadioni lähistel avatseremooniat, kui üks musta riietatud turvatöötaja teda kaamera eest ära tõmbama hakkas. Insideri teatel oli kohaliku mehe punasel käepaelal kirjas, et tegu on vabatahtliku turvatöötajaga.

"Meid aetakse hetkel minema," vahendas Insider hollandlase sõnu. "Meid visati just järjekordselt alalt välja. Kardan, et saame alles hiljem eetrisse naasta."

"Paraku on sellisest ajakirjanike kohtlemisest saamas Hiinas igapäevane reaalsus," kirjutas NOS Twitteris. "Den Daasiga on kõik korras ning ta sai mõned minutid hiljem loo lõpuni teha."

Miks ajakirjanikku ei lastud Linnupesa staadionil toimuvat rahus kajastada, pole veel teada.

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) esindaja Mark Adams avaldas lootust, et tegu on ühekordse vahejuhtumiga. "Ilmselt oli keegi lihtsalt liiga innukas. Väga kiiresti sai reporter ametnike abiga oma töö lõpuni teha," vahendas Fox Sports Adamsi sõnu. "Selliseid asju juhtub vahel ning usun, et see oli ühekordne. Loodan seda ja kinnitan, et saate mullis oma tööd edasi teha."

Hiinas ja Ida-Aasias NOS-i korrespondendina tegutsev den Daas teatas laupäeval Twitteris, et tegu pole sugugi haruldase vahejuhtumiga. "Samal ajal, kuid mind eemale tõmmati, võttis teine mees meie valgustehnika ära. Kui küsisime, mida valesti tegime, ei vastatud meile. Viimastel nädalatel on meid ja ka teisi välisajakirjanikke korduvalt politsei poolt takistatud, kui oleme kajastanud olümpiat."

"Mul on raske uskuda, et eilne vahejuhtum oli ühekordne, nagu ROK seda väidab. Küll aga on tõsi, et need jäävad harva otse-eetris peale. Kuid nüüd tagasi tööle," lõpetas ajakirjanik.