33-aastane argentiinlane on pidanud mitmete vigastuste tõttu tennisekarussellist eemal viibima juba üle kahe aasta, kuid järgmisel nädalal algaval Buenos Airese ATP 250 turniiril saab teda taas võistlustules näha. Lisaks sellele on del Potro ennast registreerinud ka kuu lõpus toimuvale Rio de Janeiro ATP 500 võistlusele. Mõlema turniiri korraldajad andsid Argentiinlasele vabapääsme põhitabelisse.

Viimati 2019. aasta Queensi turniiril osalenud tennisist on pärast seda käinud neljal põlveoperatsioonil ning on ka varasema karjääri jooksul olnud mitmel korral vigastustega kimpus. Kokku on del Potro viibinud randme- ja põlvelõikustel koguni kaheksa korda.

"Mulle meeldivad väljakutsed. Olgu need siis kas tennises või igapäevaelus, kuid see on ülekaalukalt mu elu raskeim võitlus, sest ma lihtsalt ei suuda nii ränga valuga mängida. Aga alla ma ei kavatse anda," lausus del Potro möödunud suvel, kui järjekordne operatsioon tõmbas ta Tokyo olümpialootustele kriipsu peale.

Mees sõnast, härga sarvest, sest läbi raskuste kiuste on tennisemaailma üks armastatuim sportlane lõpuks kauaoodatud tagasitulekut tegemas: "Olen kõvasti vaeva näinud ja teinud kõik endast oleneva, et saaksin järgnevatel nädalatel taas teiega olla," rääkis del Potro Buenos Airese turniiril eel antud intervjuus.

Hetkel ATP edetabelis 757. kohal paiknev del Potro on karjääri tipphetkel olnud maailma kolmas number ning võitnud lisaks USA lahtistele ka hõbemedali 2016. aasta Rio olümpiamängudelt.