49-aastasest Pechsteinist sai vanim taliolümpiamängudel osalenud naine. Lisaks sai sakslannast teine sportlane, kes on võistelnud kaheksal taliolümpial. Esimesena sai sellega hakkama Jaapani suusahüppaja Noriaki Kasai.

Pechstein lõpetas 3000 meetri distantsil ajaga 4.17,16 viimasena ehk 20ndana. Kurbust ta ei tundnud ja finišijoone ületas ta naeratades.

"Ilmselt saavad ainult vähesed aru, et suudan selle koha puhul õnnest särada. Aga ma olen enda üle uhke. See oli minu jaoks võit," vahendas Pechsteini sõnu uudisteagentuur DPA.

Pechstein on olümpiamängudelt võitnud üheksa medalit, sealhulgas viis kulda. Viimati tuli ta olümpiavõitjaks 2006. aastal. Kolm aastat hiljem süüdistas rahvusvaheline uisuliit ISU Pechsteini veredopingu kasutamises ja määras talle kahe aasta pikkuse võistluskeelu. Sakslanna vannub oma süütust ja kohtuprotsessid pole endiselt lõppenud.

***

Pekingi 3000 meetri distantsi võitnud Schouten püstitas ajaga 3.56,93 olümpiarekordi. Talle järgnesid itaallanna Francesca Lollobrigida (+1,13) ja kanadalanna Isabelle Weidemann (+1,71).