Eesti Olümpiakomitee poolt anti teada, et Selevkol tekkis kukkumise tagajärjel parema õlaliigese nihestus, mis kohalikus haiglas reponeeriti. Esialgsete uuringute tulemustena murdu ei tuvastatud. Tehti ka MRT-uuring, mille vastusega läheb veel aega.

Praegu tehakse tööd selle kallal, et Selevko saaks olümpiamängudel siiski startida.

Meeste iluuisutamise lühikava peetakse teisipäeval ning vabakava neljapäeval.

Eesti olümpiakoondise arsti Mihkel Mardna sõnul vajab Selevko õlg ilmselt operatsiooni, kuid seda tehakse kindlasti Eestis ning võimalusel läheb sportlane ikkagi ka Pekingis starti.

„Tegemist on parema õlaliigese nihestusega. Sama asi on tal aasta tagasi korra juba juhtunud. Toona tõmbas treener ise õla paika. Nüüd peab ootama magnetuuringu tulemust, kas õlg vajab lõikust. Kui selleks vajadus on, siis teeme seda Eestis. Lõikuse vajadus on üsna tõenäoline,” tunnistas Mardna.

Mardna sõnul annavad kõik osapooled endast parima, et Selevko saaks teisipäeval starti minna. „Küsimus muidugi on, kas sellise trauma järel peaks sportlane võistlema. Tavaolukorras kindlasti mitte. Arvestades, et tegemist on olümpiamängudega ja sportlastel reeglina ei teki väga palju võimalusi olümpiamängudel võistelda, siis on ikkagi võimalik erinevate abinõudega seada ta sellisesse korda, et ta saaks võistelda,” tunnistas Mardna.

„Küsimus on selles, kui palju vigastus tema võistlemist segab või häirib. Iluuisutamises on käte liikumisel ja koreograafial päris suur osa. See nõuab õlast käe liigutamist täisamplituudis. See ei pruugi olla aga võimalik ja ohutu. Valu üle ta (Selevko) ei kaeba, kuid tema õlg ei ole stabiiline. Esimese paari päeva jooksul tuleb vajadusel võtta ka mõni valuvaigisti. Ilmselt on võimalik õlg teipida sellisesse stabiilsuse astmesse, et ta saaks võistelda. Seda arutamegi nüüd füsioterapeudiga,” lisas Mardna.

Mardna sõnul jääb praeguse seisuga Selevko kindlasti võistlejate nimekirja. Kui peaks olema aga vajadus Eesti iluuisutaja võistlejate nimekirjast maha võtta, siis seda tehakse ilmselt viimasel minutil.

„Lõpliku otsuse jätkasime tõesti viimasele minutile – 7. kuupäeva (esmaspäeva) pärastlõunaks. Siis saab teda vajadusel stardinimekirjast maha võtta. Lõpliku otsuse võtab vastu kogu tiim ühiselt,” sõnas Mardna.