Päev enne Pekingi olümpia normaalmäe kvalifikatsiooni peetud treeningul said Artti Aigro ja Kevin Maltsev parimal õhulennul kolmandas voorus vastavalt 27. ja 30. koha, kuid eelmised hüpped olid keskpärased, sest tuul olnud kehv.

„Mägi on hea ja korralik, seda pole raske läbi hammustada, lihtsalt tuul segab kõvasti kaarte, keerutab, ühele puhub hästi, teisele mitte. Võrdsust pole,” kurtis Maltsev.

Kahe trennipäeva kokkuvõttes oli Maltsev optimistlik: „Hüppevaru on kõvasti, poleks mingit probleemi lõpuks 30, isegi 20 parema sekka murda, aga see on puhtalt õnne küsimus, eriti normaalmäel, kus vahed on väiksed. Esimesed 30 meest võivad mahtuda viie meetri sisse. Ju peab hommikul kirikusse minema ja küünla panema, et õnn mind soosiks.”

„Esimese treeningu ajal oli tuul ühtlasem, aga täna enam mitte,” täiendas Aigro. „Poom on viidud nii alla vastutuule puhangute tõttu, aga need, kes seda tuult ei saa, ei lenda mitte kuhugi.”

Ennustama Aigro ei hakka, kuid arvab, et kvalifikatsioonis on samuti keerulised olud: „Tuult tuleb igalt poolt ja nii viskabki mäe peale keerise. Kui vaadata lippe, siis igaüks lehvib ise suunas. Kindlasti läheb loteriiks. Mina teen oma rutiine ja keskendun tehnikale. Tuult valida ei saa, tuleb, mis tuleb, aga hea vastutuulega lendab kaugele.”