Eesti suurimale medalipretendendile, freestyle-suusatajale Kelly Sildarule ennustatakse oma trumpalal pargisõidus esikohta. Tõenäosus, et just Sildaru saavutab esikoha, on 28%, edestades napilt oma konkurente hiinlannat Eileen Gu'd (25,7%) ja prantslannat Tess Ledeux’d (25%). Rennisõidus on Sildaru võidutõenäosus koefitsientide järgi 28%, mis asetab ta teisele kohale – kindlat võitu oodatakse Gu'lt (63,9%), ent samas on Sildaru šansid oluliselt paremad Kanada sportlasest Rachael Karkerist (5%). Ka Big Air hüpetes on Sildarul Betsafe’i analüütikute arvutuste kohaselt head võimalused poodiumikohale tõusmiseks: eestlannale ennustatakse hetkeseisuga nappi 4. kohta, ent vigursuusataja tõenäosus medal võita on 40%.

Põnevust pakub laskesuusatamine

„Kelly Sildaru on eestlaste jaoks selle olümpia selgelt suurim medalilootus. Suur on aga meie sportlaste esindatus ka laskesuusatamises, mis on ülemaailmselt olnud läbi aegade üks taliolümpia peamisi tõmbenumbreid. Eriti tasavägine tõotab tulla meeste 20 km individuaalsõit, kuna kolmel mehel on sisuliselt ühesugused esikohašansid: Sturla Holm Lægreidil 18% ning Johannes Thingnes Böl ja Quentin Fillon Maillet’l võrdselt 17%,“ kommenteeris Betsafe’i turundusjuht Martin Varrand. Meeste 10 km sprindis on aga selgem esikohasoosik Bö (võidutõenäosus 28%), kellele järgevad Fillon Maillet (14%) ja Samuelsson (10%).

Naislaskesuusatajatel on nii 15 km individuaalsõidus kui 7,5 km sprindis esikolmik tõenäoliselt sama: Elvira ja ta õde Hanna Öberg ning Marte Olsbu Röiseland. Kui individuaalsõidus saab napi favoriidina välja tuua Röiselandi, siis sprindis on nii tema kui ka Elvira Öbergi võidutõenäosus sama.

Norra riisub koore

Riikide arvestuses on selge favoriit Norra, kes võidab koefitsientide kohaselt 42 medalit, nende hulgas 19 kuldmedalit. Norrale järgnevad Venemaa olümpiakomitee 30 medaliga ja Saksamaa 25 medaliga. Soomlaste puhul peetakse kõige tõenäolisemaks viite medalit ning Lätil kolme. Lõunanaabritel on medalilootused muu hulgas bobisõidus, kus neile ennustatakse kõrget kolmandat kohta neljabobil ja ka kaheksandat kohta meeste kahebobil.