Kuna Halfvarsson reisis lennujaama koondisekaaslase Leo Johanssoniga samas autos ning Johansson andis hiljem positiivse koroonatesti, arvatakse, et ka Halfvarsson on viirusega kokku puutunud.

Pärast seda on Johansson andnud Pekingis ka negatiivse koroonatesti, kuid nii Halfvarsson kui tema kõrval istunud Marcus Grate on pidanud nüüd olümpiapaigas treenima erandlikes tingimustes. Ta nimetab olukorda "paroodiaks", kirjutab Expressen.

"Me oleme väljas värskes õhus. Ja me ei puutu seal üksteisega kokku," sõnas Halfvarsson Expressenile ja soovitas kõigil teistel sportlastel treenida samal piirangualal, kus nemad on pidanud harjutama.

Halfvarsson võistleb pühapäeval 15 + 15 kilomeetri suusavahetusega sõidus. Ta tunnistab, et viimaste päevade ettevalmistus pole olnud kaugeltki parim. Kuigi reedel saab ta tavapäraselt treenima hakata, kardab rootslane, et kahju on juba sündinud.

"Ma pole kunagi positiivset proovi andnud, kuid siiski koheldakse mind nagu koroonahaiget," ütles Halfvarsson ja nentis, et neil pole olnud samasuguseid treeningvõimalusi kui teistel.

32-aastane Halfvarsson on kolmekordne maailmameistrivõistluste medalist. Ta võitis 2013. aastal Val di Fiemmes ja 2015. aastal Falunis hõbemedali ning 2017. aastal Lahtis pronksi. Olümpiamängudelt on tal parimatena ette näidata neljas ja viies koht.

Jaga
Kommentaarid