Olümpiamängude suletud "mullis" võeti kolmapäeval, 2. veebruaril 67 137 koroonaproovi, millest positiivseks osutus 26. Lisaks tuvastati 29 positiivset ka 753 lennujaama saabunud inimese seast, mis kasvatas päevase nakatumisnäidu 55-le. Nii kõrge pole see ühelgi päeval olümpiamängude eel veel olnud.

Kokku on mängudega seoses antud nüüdseks juba 287 positiivset proovi.

Teisipäeval avastati olümpiamängude mullis 17 koroonapositiivset, esmaspäeval 6. Enne esmaspäeva oli alates 23. jaanuarist registreeritud vaid 46 juhtumit.

Pekingi olümpia meditsiiniekspertide paneeli juhi doktor Brian McCloskey sõnul väheneb sportlaste jaoks oht viirusega nakatuda iga päevaga, vahendab Inside the Games.

"Tähtis on vaadata nende numbrite taha. Kui inimesed oma reisi alustavad, on risk suur. Kui nad järgivad reegliteraamatut, on see madalam, kuid siiski veel kõrge. Lennujaamas on risk madalam. Kui nad saabuvad suletud "mulli", on risk madalam, kuna nakatunud on süsteemist eemaldatud."

"See ei pruugi juhtuda järgmise paari päeva jooksul, sest iga päevaga tuleb inimesi juurde, kuid kui me saame inimeste arvu stabiilseks, siis me võime seda (madalamaid nakatumisnumbreid - toim) juba näha."

"Peamine väljakutse pole mitte juhtumite arvus, vaid selles, kas suletud "mullis" tekib puhang. Seega me vaatame, kuidas juhtumid teineteisega seotud on. Kui me sellest aru hakkame saama, pöörame sellele suuremat tähelepanu ning uurime neid juhtumeid detailsemalt."

Jaga
Kommentaarid