Hooaja avaetapil Monte Carlos triumfeeris vanameister Sebastien Loeb kaasmaalase Sebastien Ogier' ees. Kahe peale 17 MM-tiitlit võitnud prantslased teatavasti täishooaega kaasa ei tee ning Rootsi MM-rallil samuti ei osale.

See tähendab aga, et talverallil peab teed puhastama Rovanperä. Monte Carlos lõpetas soomlane küll Breeni järel neljandana, kuid punktikatse võit kergitas ta kolmandaks.

Iirlane Breen on asjade sellise käiguga väga rahul. "Monte Carlos saadud tulemus oli just selline, mida ootasime," sõnas ta WRC kodulehe vahendusel. "Kõik toimis. Teadsime, et lumele minnes annab iga meie ees startiv auto väikese eelise. Kuna kumbki Sebastien ei osale, teeb Rovanperä stardipositsioon teed veidi paremaks."

"Olen varasemalt olnud olukorras, kus olen avaetapi vahele jätnud ning tänu sellele (Rootsis) paremat stardipositsiooni nautinud. See aasta on aga teisiti. Tänavu vajan MM-tiitli nimel igat punkti," jätkas esmakordselt täishooaega kaasa tegev Breen.

Breen kiitis ühtlasi tänavust Ford Puma Rally1 hübriidmasinat. "Teadsin algusest peale auto potentsiaali ning kui ralli algas, kohanesin sellega igal kiiruskatsel üha rohkem. Iga kilomeetriga tundsin end üha mugavamalt," lisas iirlane.

Rootsi MM-etapp on kavas 24. - 27. veebruarini.

MM-sarja üldseis Rootsi ralli eel:

1. Sebastien Loeb 27 punkti
2. Sebastien Ogier 19 p
3. Kalle Rovanperä 17 p
4. Craig Breen 15 p
5. Thierry Neuville 11 p
6. Gus Greensmith 10 p
7. Andreas Mikkelsen 6 p
8. Takamoto Katsuta 4 p
9. Elfyn Evans 4 p
10. Erik Cais 2 p